ETT NYTTIGARE CHIPSVAL? // GRÖNKÅLSCHIPS

Posted in Food, How To Make:, Life Hacks

Jag är en person som älskar chips, och då verkligen älskar jag det haha, chips och dipp? Kan jag aldrig säga nej till 😉 Men om man någon gång vill känna sig och vara lite nyttigare, vad för chips ska man då äta? Ja det finns rotfruktschips osv, men en av dem mest nyttigaste valen är grönkålschips! Det är så enkelt och sååå himla gott, det är bara tre enkla ingredienser, grönkål, olivolja och havssalt (flingsalt).

Ingredienser –

  • 400g grönkål
  • Olivolja efter smak
  • Fint havssalt (flingsalt) efter smak
    Gör såhär – 
  • Tvätta och skär bort alla grova stjälkar från grönkålen och riv resten av bladen i mindre bitar.
  • Massera sedan in grönkålsbladen i olivolja och flingsalt.
  • Sprid ut dem jämnt på plåten (med bakplåtspapper) och placera i mitten av ugnen som står på 125 grader.
  • Låt dem torka i ugnen i ca en timme eller tills dem ser riktigt torra, krispiga och chips-aktiga ut.

hugs&kisses.

6916DSC_0288

6916DSC_0292

6916DSC_0290

// BY Me //

4 Kommentarer

  1. Amanda säger:

    Spännande! Måste prova någon gång 🙂 Kram

  2. Julia Svensson säger:

    Åh vad gott det ser ut!

  3. Sandra säger:

    Detta måste jag prova!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.