HOW TO: MOVE ON FROM A BREAKUP

Posted in Life Hacks, Something Special

Hej finaste ni.
Precis innan jag pausade med bloggen nu senast, så fick jag en kommentar av en läsare som jag ville svara på då. Men kunde inte pga att jag pausade plus ville verkligen svara ordentligt på den och inte stressa fram svaret ni vet.

Hej Terese, jag har läst din blogg sen länge tillbaka och tycker du är så fin. Jag har nyss gjort slut med min kille efter 4 år har du förslag på hur man går vidare?

Hej fina du och först och främst blir jag såå glad av att höra att du följt mig ett bra tag. Jätteroligt att du orkat följa mig, uppskattar det så mycket! Och tack snälla 🙂
Jag kan relatera, precis som dem flesta kan med att efter man haft ett förhållande med en person oavsett om det är 6 månader eller 6 år så blir det oftast jobbigt vid separation. Såklart på olika nivåer och sätt beroende på hur mycket och hur länge man känt personen innan man blev tillsammans och vad man känt för dem.
Men hur jag kan ge förslag på hur jag gick vidare så måste jag dela med mig av min upplevelse så att ni kan bättre förstå varför jag ger dem förslagen jag ger.

Jag hade ett förhållande i 3 år och det började när jag gick ut 9an och skulle börja 1an på gymnasiet. Just den perioden i livet upptäcker man sig själv och hur man är som person, vad man tycker om och inte tycker om, mer än någonsin. Men med tanke på att jag var så ung och verkligen föll för denna personen så blev jag helt blind för resten av världen och ärligt talat, han blev en del av mig, om nästan inte hela mig. Jag levde hans liv vilket verkligen inte är nyttigt. Även om man är i ett förhållande så ska man kunna ha två ”olika” liv fast man ändån har samma, om ni förstår hur jag menar. Man ska kunna respektera varandras privacy liksom. Sedan hur mycket privacy man behöver är helt olika för var och en person.

Så jag lärde inte känna mig själv så mycket som jag borde ha gjort, jag kände mig vilsen och visste inte vad jag skulle göra med mig själv, vem jag var och vad jag tyckte om och inte. Därför var jag också väldigt blyg av mig, eller extremt blyg är nog ett bättre ord att beskriva mig på. Och varför var jag blyg för det? Jo därför att jag var så sjukt osäker på mig själv i alla olika typer av situationer. Och nu undrar ni kanske varför jag tar upp det här, det är för att eftersom jag var så osäker på mig själv och så blyg så förlitade jag mig alltid på min dåvarande pojkvän, jag lade all min tillit i honom och lät han ta beslut och så vidare. Och ja såklart tog jag också beslut här och där, men jag ville alltid helst han skulle göra sådant.

När vi väl gjorde slut i början på 2016 var jag så vilse, och trodde verkligen inte jag skulle klara av livet för nu var jag alldeles ensam och utan en person som man bara har där liksom när man behöver prata eller när man känner sig nere eller glad eller vad som helst, den säkerheten var nu borta. Jag kunde varken äta eller vara glad, låter så galet men jag hade ingen aptit på flera dagar. Mådde fysiskt dåligt, och jag kände nej jag tänker inte känna mig såhär låg hela mitt liv jag måste göra något åt mig själv.

26217DSC_1709

Och såhär börjar mina förslag på hur man kan gå vidare efter ett uppbrott och må bättre över situationen.Detta gjorde jag –

 • Ta in det, hur mycket det än gör ont.
 • Tänk på alla bra stunder och vad mycket positivt du har lärt dig som du inte hade lärt dig utan den personen.
 • Kom även ihåg dem svåra och dåliga stunderna, hur du kan ta lärdom av det för nästa förhållande eller för livet framöver.
 • Distrahera dig själv, gör något du känner du alltid velat göra.
  (Som t.ex det jag gjorde direkt efter vårat uppbrott, jag började plugga upp grundämnena från gymnasiet och sedan sökte jag jobb och fick ett. Utan uppbrottet hade jag inte gjort något av det i den närmaste framtiden.)
 • Umgås med dina vänner, var inte rädd att prata om det med dem, eller inte prata om det alls. Det är upp till dig hur du är som person och vad som känns bäst för dig.
 • Njut av ditt liv och inse hur lyckligt lottad du är som hade chansen att lära känna den personen du var tillsammans med och hur mycket du lärt dig genom er resa.
 • Det är aldrig kul att separera från någon man spenderat såå mycket tid med, men det var menat att hända. För senare i livet kommer du att träffa någon som du aldrig annars hade träffat om inte saker hade gått som det gått.
 • Tänk på hur mycket du har kvar att upptäcka i världen, både genom platser och genom film, personer och karriärer.
 • Du blir så mycket starkare som person en tid efter, det känns inte så men du kommer att lära känna dig själv genom dem svåra stunderna.
 • Spendera mer tid med släkt och familj, även om du gör det i vanliga fall också, så är det viktigt för både din själ och deras. Plus det ger en känsla av nostalgi vilket hjälper såren att läka.
 • Följ en ny serie eller två, hitta något du kan kolla på och följa. Något du kan längta efter samt hamna i en annan värld.
 • Ta upp ett nytt intresse, måleri, fotografering, gymnastik, träning ja vad som helst. Det som får just dig att känna dig bättre.

Ärligt talat finns det så mycket mer eller mindre man kan göra, vissa klarar att bara säga hejdå sen mår dem bra medans andra inte kan gå vidare på år. Det är så olika för alla, men en sak som är säker är att man kommer över det så småningom, det är bara tiden som behöver läka såren och vad vi gör under just den tiden som hjälper oss att läka.
Det jag tänkte på mest direkt efter var att det var menat att hända och jag kommer bli starkare av detta. Vilken är nu är, känslomässigt. Och jag har äntligen lärt känna mig själv och blivit mycket mer oberoende för personer.

Ber om ursäkt att detta inlägget blev så långt. När jag väl börjar skriva om något så kan jag knappt sluta haha.

 

//

Hey beauties.
Right before I took a break from my blog recently, I got a comment from one of you guys and I really wanted to answer it back then. But I couldn’t because I took a break and I really wanted to answer this question honestly and good and not in a hurry you know.

”Hello Terese, I’ve been reading your blog since way back and I think you are so nice. I just broke up with my boyfriend after 4 years do you have any suggestions on how to move on?”

Hey beauty, and first of all I am so happy to hear that you have been following me for a good while, I am really happy and grateful to hear that so thank you very much. 🙂

I can relate, just as most people can to when you’ve broken up with someone even if you’ve been together for 6 months or 6 years it’s still hard and sad and emotionally draining. Of course on different levels and depending on how long you’ve known this person before you even got together and what you have been feeling for them.
But to be able to give you suggestions on how to move on from a breakup, I need to share my story with you so you can understand why I give the suggestions I give.

I had a relationship for 3 years and it started when I graduated from what is 11th grade in the USA. ( I graduated in Sweden but just so you guys know what grade I was in). And in this period in your life at the age of 16 you are suppost to get to know yourself and know what you like and don’t like, more than ever. But because I was so young I really fell for this person really hard and that love I had for him made me blind to the rest of the world. He turned in to be a large part of me if not entire me. I lived his life instead of my own and that is not something you should do, it’s sooo unhealthy and you are just not a person anymore. Even if you are in a relationship you should still have your own lifes even if you have the same life, if you know what I mean. You should be able to respect each others privacy. And how much privacy you need is up to each individual.

So no I did not got to know myself the way I should of, I felt so lost and I did not know what I was suppost to do with myself, who I was and what I liked and didn’t like. And that is why I was so shy, or extremely shy is a better way to put it. And why was I so shy because of that? Because I was extremely insecure about myself in any type of situation. And now you are probably wondering why I keep talking about this, it’s cause the way I was so insecure about myself and because I was so shy, I fully trusted my boyfriend at the time, I layed all my trust in him to make all desitions and so on. And of course I made some desitions here and there but I always wanted him to make every single one.

When we finally broke up at the start of 2016 I was so lost, I really didn’t think I would survive life no more because now I was all alone without that one person to rely on and that one person to turn to when you’re sad or happy or confused. That security is now gone. I couldn’t eat or be happy the couple of following days after, it sound freaking crazy but I did not have an appetite whatsoever. I felt physically sick, and I just thought to myself, NO I am not going to be this person I don’t want to feel this way my entire life. I have to do something about myself.

19217DSC_1526

And this is how my suggestions start about how to move on but also how to feel better about the situation. I did this –

 

 • Take it in, no matter how much it hurts.
 • Think about all those great and happy moments you guys had and how much positive things you have learned from this person.
 • But also remember the harsh and bad moments, how you can make them into good learning experiences for the next relationship or for your life in the future.
 • Distract yourself, do something you’ve always wanted to do.
  (Like I did for example after my breakup, I started to study and then search for a job which I later got. Without that breakup I never would have done it in the nearest future.)
 • Hang out with your friends, don’t be scared to talk about it with them, or don’t walk about it at all. It really depends on what makes you feel better and what helps for you.
 • Enjoy your life and realize how lucky you are for have got the chance of getting to know this person and how much you have learned from your journey together.
 • It’s never fun to be separated from someone you’ve spent sooo much time with, but it was meant to happen. Because later in life you will meet a person you never would have met if it wasn’t for that things happened the way they did.
 • Think about how much things and places you have left to discover in the world, through traveling or movies persons and careers.
 • You ARE gonna get so much stronger as a person some time after, it surely doesn’t feel like it I know, but dragging yourself through those really hard times makes you so much stronger I promise you.
 • Spend more time with your family and relatives, even if you normally spend a lot of time with them, spend even more time or as much as you use to. Because it is really good not just for your soul but for theirs as well, plus it gives you the feeling of nostalgia with actually helps the wounds to heal.
 • Follow a new tv-series, find something to follow and be a part of. Something you can be longing for.
 • Get a new hobby, painting, gymnastics, photo, training, yeah whatever you like. But make sur3e it’s something you want to do.

Honesly there are so much more you can do, or less for that matter. Some people can just say goodbye and then they are good while some it takes years to be whole again. It’s so freaking different for every single person out there, but something I do know is that you will get over it at some point, it is just the road to get there. Time do heal but you need to be the one to help time heal you.
The two things I thought about the most while I was trying to get through that emotional time was ”it was meant to happen” and I will get stronger from this”, which I am now, emotionally. And while this was happening I got to know myself and I have become more independant and don’t rely on people the way I did before. 

I am sorry that I wrote this much, but I really do hope I could help in some way.

hugs&kisses.

12 Kommentarer

 1. Bella säger:

  Så himla viktigt inlägg, bra skrivet!

 2. my säger:

  Så bra inlägg 🙂

 3. Gabriella säger:

  Såå bra inlägg!!

 4. Otroligt bra inlägg!

 5. J säger:

  Bra inlägg med bra tips!!! 🙂

 6. Netti Starby säger:

  Vilket bra inlägg och så bra skrivet! <3 Kramis

 7. Linda säger:

  Gud vilket bra inlägg!!

 8. MALIN säger:

  Så himla bra inlägg! Kram

 9. Days by Johanna säger:

  Jätte bra inlägg 🙂

 10. Carolina säger:

  Att förlora sin pojkvän, sin andra hälft, som man älskar djupt och heligt är svårt. Men bra att du ger tips för de personer som verkligen behöver hjälp då de har förlorat sin andra hälft :/ tur att du väl kom ut ur din förhållandedepp också <3

 11. Amanda säger:

  Så himla bra inlägg! Super bra tips verkligen!

 12. JoJo säger:

  så himla bra inlägg!!

  sv; ja men visst är det så. övning ger färdighet helt enkelt 🙂
  kramis​

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.