HOW TO MAKE – CHOCOLATE CAKE W/ CARAMEL SAUCE

Posted in Cakes & Stuff, How To Make:

Hej fina ni, det var flera av er som ville veta receptet till chokladkakan jag gjorde förra veckan med kola och chokladtopping. Och såklart delar jag med mig det med er 😉
Receptet kan ni hitta HÄR, om ni vill se den fen hemsidan där jag hittade den, men kommer också att skriva receptet här på bloggen, nu faktiskt.

TIPS. om ni vill ha en kladdig kladdkaka så ha den inne i ugnen ca 15-20 min istället för 20-30 som det står på receptet, jag hade den inne 25 min och den blev inte alls så kladdig som jag ville. I alla fall, här är receptet hörni.

Till kladdkakan behöver du –

  • 3dl socker
  • 2st ägg
  • 150g smör
  • 2dl mjöl
  • 1dl kakao
  • 2tsk vaniljsocker
  • 1krm salt

Choklad-och kola toppinen behöver du –

  • 1,5dl grädde
  • 1dl socker
  • 1msk kakao
  • 1msk sirap
  • 1msk smör

This is how you do it –

Starta ugnen och sätt den på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
Vispa ihop ägg och socker tills det blir vitt och poröst med en elvisp.
Blanda sedan ihop alla torra ingredienser i en egen skål.

Blanda ihop smöret, mjölblandningen och det vispade sockret och ägget. Och rör ihop det till en jämn smet.
Smörj en form en löstagbara kanter och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15-30 minuter.

Ta sedan ut kakan och ställ den i frysen eller kylen medans du gör choklad-och kola toppingen.
Blanda ihop alla ingredienser till chookladkolan i en kastrull och låt koka i 40 minuter på svag värme.
Bred sedan ut chokladkolan över kakan och tillsätt gärna lite flingalt ovanpå som garnering, ställ sedan kallt tills chokladkolan har stelnat.

hugs&kisses.

1517DSC_2096

1517DSC_2106

// By Me //

1 Kommentar

  1. Amanda säger:

    Åh så gott!! 🙂 kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.