RECIPE – PAVLOVA CAKE

Posted in Cakes & Stuff, How To Make:

Hej finaste ni, jag fick en kommentar för ett tag sedan nu där en fin läsare bad om receptet till tårtan jag gjorde till min födelsedag, och denna tårtan heter Pavlova. Den är aaaasgood! Det består typ av maräng med lite choklad i, och vispgrädde mellan varje lager av maräng. Men där är en liten twist i ingredienserna och hela receptet får ni här!
PS. Detta r en av mina favvistårtor, om inte min favvis. Receptet är ifrån den superbra tårtreceptboken som heter ”Lomelinos Tårtor” av Linda Lomelino.

– Pavlova Recept –

Chokladmarängbottnar –
50g mörk choklad (70%)
6 stora äggvitor
3dl strösocker
3msk kakao
1msk maizena majsstärkelse
1tsk vitvinsvinäger

Fyllning –
4dl vispgrädde
50g skalade pistagenötter
250g hallon

15517DSC_2471

Såhär gör du chokladmarängbottnarna –
1. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i micro. Låt svalna.
2. Värm ugnen till 175 grader.
3. Rita tre runda cirklar som är cirka 15cm i diameter på ett bakplåtsplatter. Placera dem så långt ifrån varandra du kan utan att komma för nära kanten. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.
4. Vispa äggvitorna till mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen upp och ned utan att innehållet faller ut, då vet du att det är färdigvispat.
5. Sikta ner kakaon och majsstärkelse i marängen. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen med några tag.
6. Fördela marängsmeten i rundlarna på bakplåtspapperet. OBS, tänk på att dem flyter ut under gräddningen. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120-125 grader.
7. Grädda marängerna i 1 timme till 1 tame och 15 minuter, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten med fortfarande sega i mitten. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.

Fyllningen förbereds såhär –
1. Vispa grädden tills den börjar tjockna.
2. Hacka pistagenötterna.

Sätta ihop tårtan –
1. Lägg den första tårtbotten på ett tårtfat. Bred på grädde och lägg på några hallon. Upprepa med nästa botten. Lägg den tredje botten överst.
Toppa tårta med ett lager grädde samt hallon och hackade pistagenötter.

NJUT!

15517DSC_2472

1 Kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.