Hej fina ni!
Äntligen är fredagen här, igen. Och jag vill önska er en underbar helg med ett riktigt mumsigt recept som passar vardagen och helgen! Om ni tycker om kyckling och tomatsås... U welcome. Och såklart kan kycklingen bytas ut mot veganskt alternativ, vilken ni önskar. Jag tillagade denna rätten en kväll när jag inte hade en aning vad jag skulle hitta på till middag, men var sugen på tomatsås, så jag googlade för att få inspo och tro det eller ej, men aftonbladet hade detta goda recept, så receptet är från aftonbladet. 
 
Detta recept är för ca 4 portioner och tillagningstiden tar ca 35min.
Ingredienser du behöver -
- 4 kycklingfiléer (eller tex quorn filéer)
- 1 msk olja
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk vetemjöl
- 500g tomater (finkrossade eller passerade)
- 1 tärning kycklingbuljong
- 2 tsk senap (finkornig)
- 1 tsk balsamvinäger eller honung (jag använde honung)
- 2 dl grädde (eller oatly imat grädde)
- salt och peppar
- basilika
 
Såhär gör du -
- Värm oljan i en hyfsat djup stekpanna och bryn filéerna tills dem får fin färg, salta och peppra.
 
- Finhacka sedan lök och tillsätt i stekpannan och låt fräsa.
 
- Riv ner vitlöken i pannan och låt all lök fräsa tills den blivit mjuk.
 
- Stö i vetemjölet och rör runt under tiden och tillsätt sedan tomatkrosset.
 
- Sedan smular du i buljongtärningen och tillsätt senapen och balsamvinägern/honungen.
 
- Nu häller du i grädden och låt koka upp! Sänk sen värmen och låt sjuda i ca 20min tills filéerna är fullt tillagade. Du kan späda såsen med lite vatten om den blir för tjock.
 
- Sista steget är en smaksak och inte nödvändigt, men precis innan servering tillsätt strimlad basilika och använd några blad som dekoration. Och nu är det klart! Vad du väljer att servera rätten med är upp till dig, om så ugnsrostad potatis, kokt potatis, pasta, ris, u name it.
  (null)
Hii u guys!
Friday is finally here, again. And I want to wish u an amazing weekend with a very very yummy recipe that suits the weekdays as much as the weekend! And if u guys like chicken and tomato sauce... U welcome. And ofc the chicken can be replaced with a vegan option. I cooked this dish one evening when I had no idea what to make for dinner, but I really had an urge for tomato sauce, so I googled to get some inspo and believe it or not, but aftonbladet (a swedish news outlet) had this yummy recipe, so this recipe is from aftonbladet.
 
This recipe is for about 4 portions and the cookingtime is about 35min.
Ingredients u need -
- 4 chicken fillet (or a vegan option for fillet)
- 1 tbsp oil
- 1 onion
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp flour
- 500g of tomatoes (finely crushed or strained)
- 1 dice of chicken bouillon
- 2 tsp mustard 
- 1 tsp of balsamic vinegar or honey (I used honey)
- 2dl cream (or vegan cream)
- salt and pepper
- basil
 
It's cooking time -
- Heat up the oil in the frying pan and add the fillets and cook them until they get a nice color, add salt and pepper.
 
- FInely chop the onion and add to the fryingpan and let it sizzle.
 
- Grate the garlic into the pan and let the onions get soft.
 
- Softly add the flour carefully and stir at the same time and then add the tomatomush.
 
- Then add the bouillon by adding it in crumbs and then add the mustard and balsamico vinegar/honey.
 
- Add the cream and let it boil. Then lower the heat and let it simmer for about 20min until the fillets are well cooked.
 
- The last step is not neseccary, but u can add basil in shreds in the dish right before u serve it. And some of the basil leafs on top as decoration. And baam it's done! And what u decide to serve this dish with is up to u.
  (null)
 
Celine

Men yum!!

Svar: Yaaaas!
Kramis
Terese Flinth

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress